06.03.2011

Саша Безуханова е четвърта, след Кристалина Георгиева, Цветелина Бориславова и Йорданка Фандъкова

Председателят на КРИБ връчи наградата на кмета на София Йорданка Фандъкова в проекта "100-те най-влиятелни жени"

Председателят на КРИБ Огнян Донев връчи на Йорданка Фандъкова третата награда на специална церемония, организирана от в. Пари на 6 март 2011 г. в хотел Шератон. Награджаването е част от проекта "100-те най-влиятелни жени". Той се провежда за първи път у нас, а резултатите се публикуват в специално годишно издание, което се разпространява самостоятелно в търговската мрежа.

Критериите за оценяване влиятелността на жените са на шведската медийна група Bonnier – собственик на в. Пари, която има дългогодишен опит в съставянето на подобни ранглисти в много европейски държави. Адаптацията на показателите за българската среда е осъществена с помощта на една от известните социологически агенции – Алфа Рисърч.

На първо място е еврокомисар Кристалина Георгиева, а на второ Цветелина Бориславова, председател на сдружение "Глобална България", доскорошен акционер и председател на надзорния съвет на Сибанк. Саша Безуханова – директор направление "Публична администрация" в "Хюлет-Пакард" за Централна и Източна Европа, член на Консултативния съвет на КРИБ, е четвърта сред най-влиятелните жени в България.

Първите 10 позиции в класацията са определени от специално подбрано мъжко жури, съставено от 10 влиятелни мъже, сред които министърът на външните работи Николай Младенов, председателят на СЕМ Георги Лозанов, банкерът Левон Хампарцумян, председателят на КРИБ и изпълнителен директор на Софарма Огнян Донев, политологът Иван Кръстев и др.
В челната десятка са още: Ирина Бокова – председател на ЮНЕСКО, на 5-то място; на 6-та позиция е първият български еврокомисар Меглена Кунева; на 7-ма позиция е Даниела Доковска – адвокат, председател на Висшия адвокатски съвет; на 8-мо място е Магдалена Малеева, на 9-то място е Виолина Маринова – изпълнителен директор на банка ДСК и председател на управителния съвет на Асоциацията на банките в България, на 10-та позиция е дългогодишната главна редакторка на в. "24 часа" – Венелина Гочева, сега вицепрезидент на борда на директорите на "Медийна група България Холдинг".

""