22.06.2007

Саша Безуханова представи България на Световната среща на жените в Берлин

Г-жа Саша Безуханова, заместник-председател на КРИБ, представи България на Световната среща на жените, провела се от 14 до 16 юни в Берлин, Германия.

Г-жа Безуханова е първата българка, която говори на престижния форум, известен като "Давос на дамите". Тя беше гост-лектор в сесията "Как да отгледаме следващото поколение жени-предприемачи". В рамките на изказването си заместник-председателката на КРИБ подчерта изключително важната роля на образованието по предприемачество още от най-ранна възраст като ключов фактор за увеличаване представителството на българските жени в бизнеса.

Над хиляда дами – бизнес лидери, политици и ръководители на неправителствени организации дискутираха икономическите предизвикателства и политиките спрямо жените по време на форума. Сред тях се открояваха вицепрезидентът на Виетнам г-жа Truong My Hoa; министърът на семейството, жените и младежта на Германия г-жа Ursula von der Leyen; президентът на Латвия г-жа Vaira Vike-Freiberga, президентът за Европа на Johnson & Johnson Wound Management г-жа Cornelia Groehl; главният изпълнителен директор на корейската компания Sungjoo International and MCM Inc.; главният изпълнителен вицепрезидент на Deutsche Telekom в Германия; г-жа Maud Pagel; корпоративният вицепрезидент на Мicrosoft в САЩ; г-жа Gerri Elliott; президентът и главен изпълнителен директор на Honeywell Specialty Materials г-жа Nance Dicciani.