17.09.2009

Управителният съвет на КРИБ се срещна с министър Цветан Цветанов

Управителният съвет на КРИБ се срещна с Министъра на вътрешните работи и Председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на 17 септември 2009 г. На срещата в сградата на МВР присъства и Генерален комисар Калин Георгиев.

Председателят на КРИБ Иво Прокопиев изрази позицията на Управителния съвет, че меморандумът за сътрудничество между КРИБ и ГЕРБ се изпълнява много добре. Г-н Прокопиев даде висока оценка за първите действия на правителството на ГЕРБ. Особена удовлетвореност бе изразена от активните действия на МВР, както и от реформите в НАП и митниците.

Министър Цветанов благодари за активната гражданска позиция на КРИБ, изразена преди изборите. В отговор на конкретни въпроси и предложения, г-н Цветанов информира членовете на Управителния съвет на КРИБ, че е започнала работа по промените в Закона за обществените поръчки и че в тази област ще се търси тясно сътрудничество с КРИБ. Съдействие ще се търси и от представителите на застрахователния бизнес относно проблемите с откраднатите коли.

Министърът на вътрешните работи откликна и на предложението да се повиши сигурността на малките населени места, където се развива туризъм. От КРИБ би даден пример с курорт като Пампорово, където няма нито една пожарна кола и бе поет ангажимент от страна на собствениците на хотели да предоставят площадки за съхранение на такава техника.

Министър Цветанов информира членовете на УС на КРИБ относно положителните оценки на Европейската комисия относно промените в МВР и критичната оценка на ЕК за състоянието на съдебната система. Тази позиция на ЕК съвпада със становището на КРИБ. Г-н Цветанов запозна участниците в срещата с подробности относно предстоящата си визита в САЩ.