09.06.2016

​ВРЪЧЕНИ БЯХА НАГРАДИТЕ „КРИБ – КАЧЕСТВО, РАСТЕЖ, ИНОВАЦИИ ОТ БЪЛГАРИЯ“ 2016

На престижната годишна церемония по време на Втория пролетен бал на КРИБ, който се проведе на 8 юни 2016 г., бяха връчени най-авторитетните за бизнеса награди „КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България”.

Голямата награда в категория Качество получи „Кока-Кола Хеленик ботлинг къмпани“ България АД. Министър-председателят Бойко Борисов връчи наградата на Андреас Пелекану, изпълнителен директор на „Кока-Кола ХБК“ България. Компанията  OMV България бе отличена с втора награда в категория Качество, като наградата получи Петър Величков, изпълнителен директор на OMV за България.

Голямата награда в категория Растеж получи „АбритесООД. Министърът на икономиката Божидар Лукарски връчи наградата на Елина Друмева, главен изпълнителен директор на Абритес ООД. Компанията Алкомет АД беше отличена с втора награда в категория Растеж, като наградата получи Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет.

Голямата награда в категория Иновации получи „Каменица“ АД. Бившият председател на КРИБ (2010-2014 г.) и изпълнителен директор на „Софарма“ АД Огнян Донев връчи наградата на Антон Карлов, директор „Правни и корпоративни въпроси” на „Каменица“ АД. Втора награда в същата категория получи „Солвей соди“ АД като наградата бе връчена на Теодора Борисова, главен мениджър.

Специалната награда на председателя на КРИБ за цялостен принос за развитието на икономиката в България получи  „Асарел медет“ АД. Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев връчи наградата на професор доктор Лъчезар Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел Медет“ АД.

Почетен златен знак на КРИБ получи доц. д-р Стайко Спиридонов, изпълнителен директор на МБАЛ „Хигия“ АД, за принос в частното здравеопазване в България и във връзка с 25-тата годишнина на МБАЛ  „Хигия“.

Управляващият съдружник на АФА ООД Рени Йорданова също така получи Почетния златен знак на КРИБ за основополагащ принос за въвеждане и предоставяне на модерни висококачествени финансови услуги в България и по случай 25-годишния юбилей на компанията.