18.07.2019

За седма поредна година КРИБ награди социално отговорните компании в област Хасково

На 16 юли 2019 г. в залата на областна управа Хасково се проведе Седматаофициална церемония за връчване на наградите-грамоти на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) – „Гласът на българския бизнес” за „Социално отговорна компания – партньор на община” за изтеклата 2018 г. в област Хасково. Наградата е ежегодна и се връчва на официална церемония в гр. Хасково.

И тази година инициативата се осъществи съвместно с ръководствата на общините от областта, които номинираха за наградата компании, които работят на тяхна територия и имат изключително голям принос за развитието на корпоративната социална отговорност за 2018 г.  

Наградите връчи заместник-председателят на КРИБ проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов. Проф. Вълканов се обърна с кратко приветствие към участниците като подчерта важността българският бизнес да бъде социално отговорен и да работи на светло с грижа за обществото. Той обърна специално внимание на дуалното обучение в България и на водещата роля на бизнеса в него. Според проф. Вълканов качествена работна ръка в България има, но за да остане тя у нас компаниите трябва да осигурят високи нива на заплащане, редовно заплащане и осигуряване върху пълния размер на възнаграждението.

Специален гост на тазгодишната церемония бе вицепремиерът поикономическата и демографската политика Марияна Николова. В своето приветствие тя обяви, че предстои приемане на стратегия за корпоративна социална отговорност 2019-2023г. Нейната цел е политическата ангажираност на правителството за подобряване качеството на живот на хората посредством прозрачни, социално отговорни бизнес-практики. Стратегията е в изпълнение на програмата за управление на българското правителство за периода 2017 – 2021 година. Тя се основава на доброволния характер на корпоративната и социалната отговорност, разбирана като ангажимент от страна на ръководството на компаниите, публичните структури и гражданските организации. Вицепремиерът подчерта, че в резултат на общите усилия на правителството и бизнеса ще бъде постигнат напредък, който ще повиши качеството на живот в страната.

Сред официалните гости бяха областният управител на Хасково Станислав Дечев,заместник-аташе на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив Хюсеин Дьонмез, проф. Христина Янчева, ректор на Аграрен университет Пловдив, Светла Костадинова, изпълнителен директор на Института за пазарна икономика, член кореспондент проф. д.т.н. инж. Стефан Драгоев, заместник-ректор по научна дейност и бизнес партньорство в Университета по хранителни технологии, Пловдив, Радослав Танев, изпълнителен директор „Индустриална зона Загоре“ АД, Александър Владимиров – социолог в Институт за дясна политика, Стела Юлзари – Марш ЕООД, София,  Добри Беливанов, кмет на община Хасково, Георги Манолов, кмет на община Свиленград, Мюмюн Искендер, кмет на община Минерални бани и Маджид Мандаджъ, председател на ОбС Стамболово. Сред гостите бяха и председателят на КРИБ Кърджали Лазар Попов, председателят на КРИБ Стара Загора Стефан Шоселов, координаторът на КРИБ Перник Таня Бегова, както и ръководители на регионални и общински структури в област Хасково.

Наградените фирми тази година са: Община Свиленград: „Лев Ойл“ ООД и „Хестея“ ООД; Община Минерални бани: „Денис-1992“ ЕООД , „Ванчеви Фарм“ ООД, „Зенит 2005“ ООД и “Гу-Траки“ АД; Община Хасково: „ВиК Бунар“, „Каменица“ АД, „Недев“ ЕООД и„Алфа и Зет“ ООД;  Община Харманли: „Слънчева Тракия“ ООД.

В седмото издание на церемонията специален приз получиха фирмите: „ЕкоТрадекс Груп“ АД гр.Хасково за инвестиции в опазване на околната среда, изграждане на спортни обекти и зони за отдих, „Европът 2005“ ООД гр. Хасково за въвеждане на иновации при изграждането на пътища, с цел опазване на околната среда и „Донидо“ АД гр. Хасково  за инвестиции в човешкия капитал.

 

Информационното отразяване може да видите тук:

http://tiny.cc/y6ew9y

http://bit.do/e2eMU​

http://bit.do/e2eM2

http://bit.do/e2eNm