02.10.2017

КРИБ подкрепя Делян Добрев

„Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) категорично обявява подкрепата си за председателя на енергийната комисия в Народното събрание г-н Делян Добрев“, се казва в позицията на КРИБ.

„Най-голямото сдружение на бизнеса в страната не може да позволи да бъде изгубен за енергетиката един от най-големите експерти в тази област и човекът, който винаги е бил наш съмишленик в борбата срещу схемите и далаверите в отрасъла, концентриращ огромни интереси. Да, имаме различия, но през последните години г-н Добрев има значителен принос в запазването на баланса „държава-бизнес-общество". Председателят на енергийната комисия в Народно събрание е инициатор и гарант за осъществяването на основни реформи в сектор „Енергетика" при запазването на интересите на всички участници на пазара.

Категорично не сме съгласни заради недоказани твърдения да се лишим от доказан специалист, който не само има знанията и уменията, но нееднократно е демонстрирал и смелостта си заедно да преведем енергийния сектор през новото европейско законодателство“, завършва позицията на КРИБ.

"Делян Добрев е един от най-достойните български политици и депутати. Ако всички хора, които се занимават с политика, бяха като него, със същите експертни и морални качества, България нямаше да има стигане", написа във Фейсбук профила си председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

"Това е един достоен човек и затова неслучайно енергийната мафия и свързаните с нея политици искат неговата оставка. Господа депутати, дръжте се достойно и моля не я приемайте! Този човек заслужава уважение!!!", допълва Кирил Домусчиев.