12.09.2015

Кирил Домусчиев по Нова ТВ: Енергийната мафия е по-опасна от наркомафията

„Енергийната мафия е събирателно, което печели на гърба на потребителя. Ресурсът ѝ е голям и може да си позволи всичко. Тя е по-опасна от наркомафията”. Това каза в предаването „Събуди се” по Нова телевизия председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Работодатели и синдикати поискаха оставката на шефа на енергийния регулатор Иван Иванов и заплашиха с нови протести срещу готвеното поскъпване на тока в индустриалния сектор. Бизнесът изчислява, че крайните цени за потребителите неминуемо ще тръгнат нагоре.

„Протестът ще е масов. Аз не виждам нещо да се случва в енергетиката като промяна. Няма проверки, които да въведат ред във ВЕИ-тата, договорите с американските електроцентрали уж се предоговориха, но плащаме на старите цени”, подчерта г-н Домусчиев.

„Престои да подадем сигнали в прокуратурата. Започваме с два сигнала – първият е кой, как и защо подписа договорите за ТЕЦ „Марица 1” и „Марица 3”. Искаме разследване от 2001-ва, когато са подписани договорите, искаме да има наказани. Другият сигнал е за злоупотребите с ВЕИ-тата”, допълни той. Кирил 

Домусчиев подчерта, че бизнесът няма намерение да прави буржоазна революция, „но виждаме, че никой не ниобръща внимание, а нещата продължават да вървят надолу”.

Целият разговор гледайте във видеото: http://bit.ly/1OOeGtZ и на Нова ТВhttp://bit.ly/1J4Btwu