29.05.2018

КРИБ награди 19 фирми от област Хасково за социално отговорен бизнес

На 28 май 2018 г. в залата на областна управа Хасково се проведе Шестата официална церемония за връчване на наградите-грамоти на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) – „Гласът на българския бизнес” за „Социално отговорна компания – партньор на община” за изтеклата 2017 г. в област Хасково. Наградата е ежегодна и се връчва на официална церемония в гр. Хасково.

И тази година инициативата се осъществи съвместно с ръководствата на общините от областта, номинирали за наградата общо 19 компании, които работят на тяхна територия и имат изключително голям принос за развитието на корпоративната социална отговорност за 2017 г.  

Наградите връчи заместник-председателят на КРИБ проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов.

Сред официалните гости бяха народният представител Никола Динков, министърът на Околната среда и водите Нено Димов, търговският аташе на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив Ахмед Али Ердем, съветникът към българското консулство в Одрин Андон Андонов, заместник-областният управител на Хасково Стефка Здравкова, кметът на община Хасково Добри Беливанов, кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер и деканът на Факултета по икономика в Аграрен университет-Пловдив Димо Атанасов. Присъстваха също заместник-кметове на общини, ръководители на регионални и общински структури в област Хасково, както и председателят на КРИБ Русе Милка Трифонова и председателят на КРИБ Кърджали Лазар Попов.

Три специални награди връчи КРИБ на тазгодишната церемония за отличаване на социално отговорните компании в региона.

Специалните награди на КРИБ за 2017 г. връчи министърът на околната среда и водите Нено Димов. В шестото издание на церемонията специален приз получиха фирма „Язаки България“ ЕООД за социално отговорна компания – инвеститор в човешкия капитал, Природозащитният център „Източни Родопи“ на Българското дружество за защита на птиците в Маджарово и кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер за утвърждаване на общината като Балкански център за балнеотуризъм.

Наградените фирми тази година са: Община Маджарово: Природозащитен център „Източни Родопи“;  Община Свиленград: „Жанет Свиленград“ ООД и „Саневиан“ ООД; Община Минерални бани:„МК Стройконсулт“ ЕООД , „Зорница 2001“ ЕООД, с.Сираково, ЕТ „Данаилов – Д.Данаилов-Ф.Данаилова-Д.Данаилов“, СБР „Айлин ЕООД“,ЕТ „Дева-Даниела Георгиева“, ЕТ „Яман-Салим Таиров“, „Ювента“ ООД, Община Хасково: „Каменица“ АД, „ПИМ“ ООД, „ТИМС“ ЕООД, „Родина Хасково“ АД, Акционерно дружество „АБ“ и  „Нолев“ ЕООД.

Презентации за икономическия профил и развитието на регион Хасково представиха Петър Ганев, старши икономист в Института за пазарна икономика, и Георги Стоев, мениджър в Изследователска и консултантска компания „Индъстри Уоч“. За перспективите пред земеделието в област Хасково говори г-н Вълканов, управител на неправителствената организация „ИнтелиАгро“, София.

Форумът бе открит и закрит официално от председателя на КРИБ Хасково Стефан Димитров. Той поздрави представителите на отличените тази година компании и им пожела да продължат да инвестират в социално отговорна политика и да работят в партньорство с местната власт.