10.10.2019

Среща на КРИБ Русе с посланика на Република Казахстан

На 07.10.2019 г., по покана на Управителния Съвет на КРИБ Русе, посланикът на Република Казахстан в Република България – Н.Пр. Темиртай Избастин посети гр. Русе и гр. Две могили. По предварително одобрена програма той бе посрещнат пред Регионалния Исторически музей в Русе, след което директорът на Историческия музей проф. д-р Николай Ненов запозна госта и придружаващите го лица с историята на Русе и региона.

Посещението продължи със среща с членовете на КРИБ Русе, земеделски производители и представители на Областното представителство на Камарата на строителите в България. На срещата присъства и новоизбраният председател на ОП на КСБ  Русе – г-н Красимир Атанасов. Н.Пр. Темиртай Избастин направи презентация на културното и икономическото развитие на Република Казахстан. Бяха обсъдени възможностите за бизнес отношения между двете страни и увеличаване на туристическия поток между България и Казахстан.

Визитата продължи с посещение на фирма „Великови“ ООД и фирма „Жокей“ ООД в гр. Две Могили. Проведе се и среща с производители на мед, земеделски производители и местни фирми от малкия и среден бизнес.