26.02.2024

УниКредит Булбанк представи нови възможности за пазара на инвестиции в България чрез въвеждането на фондовете onemarkets

Богатият набор от инвестиционни стратегии осигурява на българските инвеститори възможността да се възползват от богатия опит на утвърдени лидери в управлението на активи като Fidelity, Pictet, J.P. Morgan, BlackRock, Pimco, Amundi и Allianz Global Investors, заяви главният изпълнителен директор на банката Цветанка Минчева. 

Продуктовата платформа предоставя възможност да се инвестира във фондове, активно управлявани в сътрудничество с водещи световни дружества, включително 5 от 10-те най-големи в света за 2023 година. УниКредит е лидер в дистрибуцията на фондове у нас с над 27% пазарен дял към 2023 година, посочи Минчева. 

Тя подчерта, че мисията на банката през последните 20 години остава същата – да разпространява знанията и да предоставя достъп до възможности на все повече клиенти.

"Светът на управлението на активи предлага голямо разнообразие от инвестиционни решения, материализиращи доказания потенциал на капиталовите пазари. Целта ни е да предлагаме ефективни възможности за диверсификация на спестяванията, такива с все по-висока добавена стойност за българските инвеститори.", посочи още изпълнителният директор на банката. 

Въпреки че инвестициите от домакинства и предприятия в активно управлявани фондове за последните 10 г. изпреварват 5 пъти ръста на депозитите, все още страната е далеч от средните нива на инвестиции спрямо депозити при домакинствата в Централна Европа.

Тези нови възможности представляват важна стъпка за развитието на българския пазар и предоставят на инвеститорите възможност да се възползват от потенциала на капиталовите пазари и да увеличат доходността на своите портфейли.