14.11.2019

Връчиха Бизнес Оскарите на КРИБ и списание "Икономика"

Главният изпълнителен директор на Vivacom Атанас Добрев и главният изпълнителен директор на "УниКредит Булбанк" Теодора Петкова са носителите на престижните награди "Мистър Икономика" и "Мисис Икономика" за 2019 г. Призовете връчиха вицепремиерът Марияна Николова и финансовият министър Владислав Горанов.

На тържествена церемония в зала "Джон Атанасов" на София Тех Парк те получиха статуетка "Рибарят и златната рибка" на Ставри Калинов за постиженията на двете компании, които ръководят.

Наградите "Мистър и Мисис Икономика" се връчват от 29 години от списание "Икономика", а в последните 5 г. и от най-голямата работодателска организация у нас – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), и са най-престижните икономически отличия в България.

Тази година категориите в конкурса бяха 10, като победителите бяха избрани с гласуване от членовете на Управителния съвет на КРИБ.

В категория "Индустрия" наградата получи изпълнителният директор на "Биовет" Ангел Желязков.

Михаил Антонов, управител на застрахователен брокер "АВВИ", бе отличен в категория "Финанси и застраховане".

В категория "Търговия и Услуги" призът спечели Йордан Чорбаджийски, търговски директор на "Черноморско злато".

"Гопет Транс" получи отличието в категорията "Транспорт и логистика".

В категория "ИКТ и аутсорсинг" беше отличен Ли Дзие, генерален мениджър на "Хуауей Технолоджис България".

Носител на наградата в категория "Корпоративна социална отговорност" стана адв. Свилена Димитрова, председател на Българска болнична асоциация за своята инициатива "Национална класация – най-добрите болници".

Адв. Наталия Димитрова, управляващ съдружник в адвокатско дружество "Димитрова и партньори", получи приза в категория "Консултантски бизнес/услуги".

В категория "Земеделие и хранителна промишленост" наградата отиде при Иван Папазов, председател на Съвета на директорите на VP Brands International.

Специални награди получиха "Coca-Cola", "Минстрой Хотели" и "Българска Консултантска организация".