30.11.2015

Днес е финалът на конкурса „Мистър и Мисис Икономика“ 2015

На 30 ноември 2015 г. в хотел "Маринела" ще се проведе тазгодишното издание на конкурса "Мистър и Мисис Икономика" 2015, организиран от най-голямата работодателска и бизнес организация в България – „Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България“ (КРИБ) и екипа на Списание Икономика.

Церемонията ще се състои в обновената зала "София" от 19:00 часа, като се очаква на събитието да присъстват над 1000 гости.

Предприемачи от различни сектори ще се състезават в 10 категории в тазгодишното издание на конкурса "Мистър и Мисис Икономика" 2015. Победителите ще бъдат избрани от жури, съставено от членовете на Управителния съвет на КРИБ.

КРИБ има мисия да бъде ефективна в подобряването на бизнес климата в страната, да подпомага членовете си в споделянето на добри практики и да повишава конкурентноспособността на българската икономика.

Наградите ще бъдат в следните категории:

  • Земеделие и хранително-вкусова промишленост
  • Най-добър старт в кариерата
  • Услуги и търговия
  • Транспорт и логистика
  • Финанси и застраховане
  • Индустрия
  • ИКТ, аутсорсинг, бизнес услуги
  • Подкрепа за стартиращ бизнес
  • Мисис Икономика
  • Мистър Икономика

Сред официалните гости на Гала вечерта ще бъдат министър-председателят на България Бойко Борисов, министрите Божидар Лукарски, Владислав Горанов, Десислава Танева, Ивайло Московски, както и много представители на бизнес елита на България, сред които Кирил Домусчиев, Пламен Бобоков, Николай Вълканов, Валентин Златев, Огнян Донев, Цоло Вутов, Иван Вутов, Светослав Глосов, Евгений Иванов и други.

По традиция победителят получава статуетката "Рибарят и златната рибка", превърнала се в запазена марка на конкурса през годините, както и специална грамота.

Конкурсът "Мистър и Мисис Икономика" е най-значимият икономически форум, провеждан след промените у нас. Той е с над 20-годишна история, като за този период призът е бил в ръцете на предприемачи, икономисти, финансисти, допринесли в най-голяма степен за развитието на българската икономика.

За първи път в 20-годишната история на конкурса има такъв огромен интерес. Подадени бяха изключително много регистрации за участие, но поради капацитета на залата се наложи този брой да бъде съкратен до около 1000.

Подадени бяха и рекорден брой номинации във всички категории, от които за финална оценка бяха допуснати 35.

Голямата награда „Мистър Икономика“ 2015 ще връчат лично министър-председателят на България Бойко Борисов заедно с г-жа Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на СИМЕНС България, носител на наградата „Мисис Икономика“ за 2014 г.

Водещи на церемонията ще бъдат познатите лица от екрана на БНТ Радина Червенова и Спас Кьосев, а церемонията ще бъде излъчена на запис от 23.30 ч. същата вечер по БНТ.