25.07.2017

КРИБ осъжда нападението над Иво Никодимов

Във връзка с нападението над журналиста от БНТ Иво Никодимов ръководството на КРИБ изпрати писмо до генералния директор на БНТ Вяра Анкова, в което се казва:

„Обръщаме се към Вас, за да изразим дълбокото си възмущение от акта на безпричинна брутална агресия и нападение срещу известния и уважаван журналист и водещ на сутрешния блок на БНТ Иво Никодимов.

Ние от КРИБ категорично осъждаме физическите и всякакъв друг вид посегателства над представителите на свободното слово, а също проявите на насилие и агресивност в обществото.

Като защитници на свободното пазарно стопанство, което не може да съществува без свобода на словото, ние сме солидарни с обществената телевизия БНТ, член на КРИБ, както и с всички, които отстояват ценностите на гражданското общество.

Настояваме побойниците над прекрасния журналист и човек Иво Никодимов, както и евентуалните поръчители, да бъдат открити и наказани справедливо.

Уверяваме Ви, че можете да разчитате на нашето съдействие и Ви молим да ни информирате какво можем да направим, за да изразим нашата съпричастност и подкрепа (включително и финансова) по продължаващото лечение на Иво Никодимов и за неговото бързо възстановяване“, завършва писмото, което е подписано от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев и от изпълнителния директор Евгений Иванов.