13.04.2020

„М-Газ“ ЕООД дарява 20 000 лв срещу разпространението на коронавируса

„М-Газ“ ЕООД, русенска компания, оперираща в сферата на продажбата на компресиран природен газ в България, дарява 20 000 лв и така се включва в дарителската кампания в ситуацията на извънредно положение. Фирмата подкрепя Община Русе и дава своя принос в борбата с разпространението на коронавируса у нас.

Сумата ще бъде предоставена безвъзмездно на Община Русе с цел подпомагане на лечебните заведения, в които се приемат пациенти с COVID-19, и да покрие възникналите извънредни медицински нужди.

„В моменти като този, най-важни са здравето и животът на хората“, заяви инж. Стоян Манолов, управител и собственик на „М-Газ“ ЕООД. „Вярвам, че най-добрият начин за справяне със ситуацията е да се обединим и да се погрижим за здравето на русенци и като цяло на българските граждани“, допълни инж. Манолов.

Компания продължава да работи за клиентите си по време на извънредното положение, като осъществява регулярни доставки на компресиран природен газ за предприятия от хранително-вкусовата промишленост, лечебни заведения и производства с непрекъсваем работен процес. Във фирмата са взети допълнителни мерки за безопасност. Екипът на „М-Газ“ ЕООД носи предпазни маски, шлемове и ръкавици при изпълнението на своите задължения, а администрацията на фирмата работи дистанционно от обявяването на извънредното положение.

„М-Газ“ ЕООД е компания, която осъществява дейност вече 14 години и предлага доставка на компресиран природен газ, като осигурява на гражданите и бизнеса най-евтината и екологично чиста енергия, каквато е природния газ. Има две станции в град Русе – една за автомобили, микробуси и автобуси, и една за промишлени потребители, и още една станция в град Ихтиман за стопански потребители.

„М-Газ“ ЕООД притежава 22 броя полуремаркета за компресиран природен газ /трейлери/ с обем 5 962 м³, 14 БДФ платформи с обем 3 000 м³ и 8 влекачи, използващи природен газ като моторно гориво, с които се осъществява дейността по доставка на компресиран природен газ за промишлени и административни потребители.