15.10.2015

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по Нова телевизия: Формирането цената на тока е узаконен грабеж

„Формирането цената на тока е грабеж, узаконен от политици“, каза в ефира на предаването „Здравей, България” на Нова телевизия на 15 октомври председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

По думите на г-н Домусчиев в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) работят „просто едни чиновници, които се крият зад законите”. Именно заради „липсата на становище” от страна на регулатора, вчерашната среща между членове на КРИБ и КЕВР не е дала никакви резултати.

„Договорите с американските компании, собственици на централи в Маришкия басейн, никога не са били в полза на държавата“, беше категоричен председателят на КРИБ. Той допълни, че въпросните контракти са подписани при управлението на кабинета на Иван Костов, когато съветник по енергийните въпроси е бил настоящият шеф на КЕВР Иван Иванов. „В момента България е в законова невъзможност да развали договорите“, каза още г-н Домусчиев.

Председателят на КРИБ категорично заяви, че няма никакво намерение да влиза в политиката.

Какво още сподели Кирил Домусчиев за войната, която е повел срещу сивата икономика и енергийната мафия – гледайте във видеото:

http://vbox7.com/play:4f197de637&start=44