09.07.2008

"Файненшъл таймс" постави Саша Безуханова и Иво Прокопиев сред българите с най-голям принос за развитието на икономиката на страната

В пространен материал в броя на престижното издание "Файненшъл таймс" от 9 юли 2008 г. са представени българите с най-голям принос за развитието на икономиката на страната.

Председателят на КРИБ Иво Прокопиев, собственик на Икономедия и Алфа финанс, и заместник-председателят на КРИБ Саша Безуханова, генерален директор на Хюлет-Пакард България, са определени за едни от лидерите в българската бизнес среда, сред които е и Меглена Плугчиева, заместник министър-председател, отговарящ за европейските фондове.

Останалите отличени са Сашо Дончев, изпълнителен директор на Овергаз, член на КРИБ; Христо Георгиев, председател на Съвета на директорите на Систек Холдинг; и Иван Тодоров, управляващ партньор на адвокатската фирма Георгиев, Тодоров & Ko., която също е член на КРИБ.

"Винаги съм вярвала, че е възможно да реализирам кариерата, към която се стремя в България и се опитвам да убедя и останалите хора да останат в страната", споделя Саша Безуханова в представения профил и допълва: "Вече има работни места с висока квалификация, които отредиха почетно място за България на световната ИТ индустриална карта и очакваме броят на тези позиции да се удвои до края на следващата година".