31.03.2020

Зам.-председателят на КРИБ Николай Вълканов: Мерките на правителството са добри, но трябват някои поправки в Закона

"В една държава, когато имаш данък печалба 10%, можеш да отделиш повече средства за инвестиции. Нашето правителство успя да ни даде тази глътка въздух. Ние от КРИБ сме много активни в преговорите с правителството, подкрепяме го изцяло. Ние в едрия бизнес нямаме нужда от това, но дребният бизнес – хотелите, търговията,  които разчитат изцяло на подкрепа, имат нужда", заяви заместник-председателят на КРИБ проф. д-р Николай Вълканов в предаването "Плюс – Минус. Коментарът след новините" по NOVA.

"За това е хубаво освен 60%, да се плащат и данъците, което е разумно. По този начин ще спасим не едрия бизнес, който може да тегли кредит, а малките предприятия. Те са много и за това би било редно", смята той.

"Още малко трябва. Правителството взе много добри мерки. Предложението 80:20 не е толкова важно, важно е това за осигуровките. Човек, който не работи и няма приходи, няма откъде да вземе 40% или 20%, трябва да вземе кредит, а те не смеят. Това е едното. Другото, което  държа да изясним, със Законът, който даде възможност да се разсрочат или да не се плащат задължения, настъпва големи задължения между фирмите, което не е добре. За фирмите този закон трябва да бъде поправен", каза проф. Вълканов.

Цялото участие можете да видите:https://www.vbox7.com/play:cb616d5e3f