02.05.2023

Кирил Домусчиев: Посрещам Бил Клинтън в София на 12 май

„За мен е чест и привилегия да бъда домакин в София на среща от Clinton Global Initiative (CGI). Инициативата на президента Клинтън е шанс за България и бизнес лидерите в страната да бъдат част от търсенето на важните решения на глобални проблеми, като продоволствената сигурност, образованието и изменението на климата“.

Това написа в страницата си във фейсбук Кирил Домусчиев, президент и главен изпълнителен директор на „Хювефарма“, и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ. Той ще бъде домакин на среща от Глобалната инициатива на американския президент Бил Клинтън (1993 – 2001 г.), която ще се състои на 12 май в София.

„Очаквам в София да бъде поставено началото на нов Ангажимент за действие, който да бъде финализиран успешно на срещата CGI 2023 в Ню Йорк през септември.

Защото светът е изправен пред огромни предизвикателства, едно от които е продоволствената сигурност за постоянно увеличаващото се световно население. Прогнозите са за удвояване на глобалното търсене на ресурси в следващите 30 години. Това ще изисква иновации, насочени към опазване здравето на животните и поставяне на селското стопанство в центъра на вниманието.

По време на събитието в София на 12 май аз отново ще призова световните лидери да се концентрираме върху гарантирането на сигурни доставки на храни чрез иновации, сътрудничество и дългосрочно планиране, което да осигури посрещането на глобалните хранителни нужди“, написа Кирил Домусчиев.

Кирил Домусчиев е член на Консултативния съвет на CGI, а през октомври 2022 г. той говори пред лидери от бизнеса и гражданското общество по време на срещата на Глобалната Инициатива, проведена тогава.