31.01.2023

Николай Хаджидончев поема управлението и на Тева в Гърция

Николай Хаджидончев, член на Управителния съвет на КРИБ, който успешно ръководи българската организация на Тева в България, поема управлението на Тева и в Гърция.

Той има над 30-годишна успешна професионална кариера във фармацевтичната индустрия и пазара на потребителски стоки. Присъединява се към Тева Фармасютикълс през 2011 г. като генерален мениджър на Тева Фармасютикълс България.

След придобиването на Актавис от Тева през 2016 г., той е изпълнителен директор на обединената компания в България и търговското й подразделение -Тева Фарма.

В продължение на пет мандата е председател на Управителния съвет на Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФАРМА). От юли 2022 г. е председател на комитет „Здравеопазване“ към най-голямата работодателска организация в България КРИБ.

Има завършени обучителни програми в London Business School и INSEAD.

„Щастлив съм да поема отговорността за управлението на  екипа на Тева и в Гърция. Уверен съм, че с професионалния и мотивиран гръцкия екип на компанията ще продължим да стимулираме създаването на стойност за пациенти, служители и други заинтересовани страни.  Очаквам с нетърпение да използвам своя дългогодишен фармацевтичен опит, за да надграждаме солидните основи на Тева в Гърция и да продължим да бъдем фокусирани върху подобряване живота на пациентите и хората, които се грижат за тях. Пред нас има много възможности и вярвам, че заедно с екипа на Тева в Гърция ще ги реализираме успешно“, споделя Николай Хаджидончев.

Teва в Гърция има лидерски позиции при иновативни продукти за множествена склероза и мигрена. Продуктовото портфолио включва болнични генерични лекарства в онкологията, хематологията, кистозна фиброза, както и генерични лекарства за централна нервна система.

Тева в Гърция е център за много глобални и регионални функции.