02.11.2015

Председателят на КРИБ се срещна с делегацията на Конфиндустрия за Българо-италианския бизнес форум

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев и членове на ръководството се срещнаха с делегация на организацията на работодателите и индустриалците на Италия –  Конфиндустрия, която е на посещение в България.

Делегацията на Конфиндустрия, която посети централата на КРИБ, се ръководеше от  Лича Матиоли, Председател на Техническия комитет за интернационализация и инвестиции на Конфиндустрия  и Даниел Краус, Главен заместник-директор на Конфиндустрия. Бизнес-делегацията е в България във връзка с посещението у нас на министъра на външните работи на Италианската република Паоло Джентилони и провеждането на Българо-италиански бизнес форум с негово участие.

Г-н Домусчиев подчерта тясното сътрудничество между КРИБ и Конфиндустрия, намерило пореден израз в проведения Бизнес форум в Рим на 2 октомври т.г. Във фокуса на срещата бяха теми от двустранен интерес като икономическото сътрудничество, взаимодействието между България и Италия в международните икономически отношения, търговско-икономическите отношения с Русия, Китай, търговското споразумение между ЕС и САЩ, етикета „Произведено в ЕС” и други.

В срещата участваха също така Аннализа Бисон – координатор международни мисии на Конфиндустрия, Пиетро Луиджи Гиа – председател на Конфиндустрия България, Пламен Дилков и Мария Луиза Мерони – заместник-председатели на Конфиндустрия България и Роберто Маскали – директор на Конфиндустрия България, както и Светослав Глосов – председател на Камарата на строителите в България, Петър Иванов – председател на БАИТ (Българска асоциация по информационни технологии), Стоян Ставрев – управител на Българска консултантска организация, Емил Тодоров – представител на БААИК (Българска асоциация на архитектите и инженерите – консултанти), Евгений Иванов – изпълнителен директор на КРИБ.