08.11.2013

Председателят на КСБ инж. Светослав Глосов стана Почетен консул на Мароко в Пловдив

Инж. Светослав Глосов, председател на Камарата на строителите в България и зам.-председател на КРИБ, бе определен за почетен консул на Кралство Мароко в Пловдив. Това стана с решение на Министерския съвет по предложение на българското правителството и Кралство Мароко. 

На 8 октомври 2013 г. в резиденцията на Кралство Мароко в България посланик Латифа Ахарбаш официално връчи документа, с който инж. Глосов става почетен консул. На събитието присъстваха председателят на КРИБ Огнян Донев, министърът на инвестиционното проектиране арх. Иван Данов, зам.-председателят на парламентарната Комисия по външна политика Четин Казак, изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов и други.

Откриването на почетно консулство на Мароко в България има важно значение за задълбочаване на двустранните отношения между двете държави. То ще създаде допълнителни възможности за развитие на политическите, икономическите и културните връзки между страните, както и за привличане на чужди инвестиции у нас. Почетното консулство ще бъде официално открито в Пловдив на 22 октомври т.г.

""