23.04.2007

Премиера на книгата "По-добрата глобализация" с автор Кемал Дервиш организира КРИБ

КРИБ, Българската мрежа на глобалния договор и Издателство Кръгозор бяха основните организатори на официалната премиера на българското издание на книгата на Кемал Дервиш "По-добрата глобализация: легитимност, управление, реформи", която се състоя на 23 април 2007 г. в Народния театър "Иван Вазов" в София. В присъствието на автора, книгата представиха Иво Прокопиев, председател на Управителния съвет на КРИБ и Соломон Паси, председател на комисията по външна политика в 40-тото Народно събрание. Кемал Дервиш сподели своите мотиви за написването на книгата пред аудитория от представители на бизнес средите, правителството, дипломатическата и академичната общност и др. Кемал Дервиш, който в момента е администратор на Програмата на ООН за развитие (ПРООН), гостува в България за провеждането на регионална среща на ПРООН. 

"По-добрата глобализация" е резултат от професионалния опит и академичните занимания на Кемал Дервиш, преди да заеме поста администратор на ПРООН. С книгата си той се нарежда сред групата световни интелектуалци, които предлагат реформистки проекти за промяна в управлението на международната политическа, икономическа и търговска система.

Преводът на български език, издаването и представянето на книгата "По-добрата глобализация" се осъществяват и благодарение на подкрепата от компании и организации, членове на КРИБ и на иницативата Глобален договор: Домейн Бояр, М-Тел, Оргахим, ВМ Файнанс Груп, Евроинс, Тодороф, Саниджет.