25.03.2013

Проведен бе Съвместен бизнес съвет и бе подписан Меморандум за сътрудничество между КРИБ и Федерацията на търговско-промишлените камари на иракски Кюрдистан

Съвместен бизнес съвет между КРИБ и Федерацията на търговско-промишлените камари на иракски Кюрдистан бе проведен на 25 и 26 март 2013 г. в иракски Кюрдистан. От българска страна съпредседател на Съвета е заместник-председателят на КРИБ г-н Петър Кънев, а от кюрдска – президентът на Федерацията г-н Ал-Каят. Съответно изпълнителни секретар са за българската страна г-н Николай Недков, а за кюрдската страна г-н Шервани

По време на заседанието на Бизнес съвета г-н Ал Каят приветства инициативата за по-тясно взаимодействие, предприета от страна на КРИБ, и подчерта интереса към сътрудничество най-вече в секторите земеделие и туризъм.

В словото си г-н Петър Кънев представи дейността и целите на КРИБ и увери домакините, че в лицето на КРИБ имат надежден и влиятелен партньор в установяването на контакти с българския бизнес. Г-н Кънев посочи като главна пречка за сътрудничеството липсата на информация сред българските делови среди за ситуацията в тази част на Ирак и възможностите за развиване на бизнес.

При засилен интерес от страна на местните медии бе подписан Меморандум за сътрудничество. Непосредствена задача на Съвета е да изработи съвместен план за действие, с който да се организира обмен на контакти между членовете на двете организации и провеждане на съвместни форуми.

""""""""