16.05.2019

Списание "Икономика" отпразнува своя 30-годишен юбилей

Списание „Икономика” отпразнува своя 30-годишен юбилей като събра на елегантна церемония в зала „Джон Атанасов” на София Тех Парк най-успешните предприемачи и мениджъри в страната, чиито истории разказва през всички години на прехода, за да отбележи годишнината. Над 250 гости от компаниите-членове на КРИБ уважиха тържествения повод и отправиха своите поздрави към издателите и екипа на списанието.

"30 години списание „Икономика” е синоним на качество в журналистиката, работейки отговорно, обективно и професионално. Списанието се утвърди като гласът на бизнеса и вече е лидер не само сред печатните издания като най-дългогодишното месечно издание след промените у нас, но и сред онлайн медиите. Сайтът Economic.bg е сред най-четените бизнес медии у нас, а пълното издание на списанието изцяло се публикува онлайн”, каза Боян Томов, изпълнителен директор на „Медия Икономика България” – издател на списание „Икономика”.

Министърът на туризма Николина Ангелкова връчи на Боян Томов и списание „Икономика” специална грамота за ползотворно партньорство в популяризиране устойчивото развитие на българския туризъм и по повод 30-годишнината. За да отбележи повода, „Икономика” връчи юбилейни плакети на предприемачи и мениджъри, които през последните години водят промяната и работят за успешното развитие на българската икономика и пазар. Николай Вълканов, председател на Надзорния съвет на „Минстрой Холдинг” и заместник-председател на КРИБ получи един от плакетите. Той пък връчи специалния Почетен златен знак на КРИБ на Боян Томов. Тим Курт, изпълнителен директор и вицепрезидент на  „Аурубис България” и член на УС на КРИБ също бе отличен с плакет в сектор "Индустрия". Награда получи и Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на „Сименс България” и заместник-председател на КРИБ.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев връчи плакетите във финансовия сектор на Виолина Маринова, главен изпълнителен директор и председател на УС на „Банка ДСК”, на Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на „Пощенска банка”, на Петя Славова, председател на Надзорния съвет на „Инвестбанк” и член на УС на КРИБ, и на Данчо Данчев, главен изпълнителен директор на „Дженерали Застраховане”. Юбилейни плакети в сектора на зедемелието и промишлеността на храните и напитките получиха Цветелина Николова, управляващ директор на „Катаржина Естейт” и Светла Боянова, изпълнителен директор на „Агрион Финанс”. Министърът на туризма Николина Ангелкова връчи плакетите на Зарина Генчева, изпълнителен директор на „Метрореклама” и член на УС на КРИБ, и на Стоян Ставрев, управител на „Българска консултантска организация”.